Det Danske Ølsprog

Det Danske ølsprog 300Øllets verden er blevet større. Det danske ølunivers er siden årtusindeskiftet blomstret op på ny. Det skaber øl i nye farver, typer og smagsretninger. Og det har skabt behov for flere og nye ord. Derfor har ølverdenen fået et nyt dansk ølsprog.

I bogen Det Danske Ølsprog er der 110 ord til gode øloplevelser. På dette site kan du også finde hjælp til at bruge ordene, så du bliver bedre til at spise og drikke med øjnene og smage med både næse og mund.

Sproget bruger du til at beskrive dine sanseindtryk med ord. Mad, vin, øl, film og teaterstykker får ekstra liv og huskes bedre, når der sættes ord på det, du har spist, drukket eller set. Ølsmagning er en hyggelig og lærerig måde at være sammen på. Og så kan en beskrivende ølsmagning være en stor hjælp, når du skal sammensætte øl og mad.

Gå systematisk frem, så du er sikker på at få hele oplevelsen med. Øllet skal nydes med alle sanser. Hæld øllet op, drik det med øjnene, og smag det med både næse og mund.

Det Danske Ølsprog er blevet til i samarbejde mellem ølnydere og professionelle i den danske ølverden. Alle har de arbejdet for at give andre de samme store øloplevelser, som de selv har.