EU’s fødevareliste blokerer for hø-øl

Fødevaremyndighederne var blevet orienteret om hø-øllen fra Herslev Bryghus, men en fødevarekontrollant har nu bedt bryggeriet om at stoppe salget af hø-øl, da hø ikke er en godkendt ingrediens på EU’s fødevareliste.

Hvis bryggeriet ikke kan dokumentere, at hø har været anvendt før 1997 som fødevareingrediens, bliver det betragtet som såkaldt Novel Food og skal sikkerhedsgodkendes i EU som fødevare.

Til TV2 Lorry konstaterer direktør Niels Hald, Bryggeriforeningen, at fødevaresikkerheden selvfølgelig altid skal være i orden, men at myndighedernes ageren i denne sag er med til at hindre innovation og vækst.

 Klik her for at se indslaget på TV2 Lorry.

I et debatindlæg i Politiken skriver formand for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr og stifterne af Ny Nordisk Øl; Anders Kissmeyer, Per Kølster og Christian Andersen, at Mark Hø Øl fra Herslev Bryghus måske er det mest interessante, innovative og bedste nye danske øl, som er kommet på markedet i 2014.

Klik her for at læse debatindlægget.


Læs flere artikler