Herslev Bryghus brygger med egen øko-malt

Produktionen på Herslev Bryghus blev omlagt til økologi allerede i fjor med øko-korn fra en nabolandmand. Tore går konstant nye veje for at udvikle øllet og har senest med bl.a. en asparges hvedeøl, en hø-øl og en kommende ny jule IPA, der er brygget med rødgran, vist, at han har ambitioner om at sætte sit præg på udviklingen af Ny Nordisk øl. Samtidig går salget strygende, og kapaciteten er nu fuldt udnyttet. – Danmark er helt i front i forhold til innovation inden for øl på linje med USA. Vi er blevet et øl ferieland, hvor ikke kun øl-entusiaster; men også folk i almindelighed kommer for at se og smage øl fra nogle af verdens bedste bryggerier og på nogle af verdens mest trendy ølbarer. Dette potentiale bør branchen i fællesskab udnytte for at forbedre konkurrencesituationen for dansk øl i forhold til vin og udenlandsk øl – såvel i Danmark som i udlandet, siger Tore Jørgensen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Inden etableringen af Herslev Bryghus arbejdede Tore dels på et mikrobryggeri i England og dels med humleproduktion i Tyskland. I 2004 grundlagde han bryghuset på Toftegaard, som nu rummer gårdbutik i den gamle svinestald og bryghus i den gamle hestestald. På billedet ses Tore servere en smagsprøve på sin hø-øl under Ølfestivalen 2014.


Læs flere artikler