Mikromalterier kan være med til at skabe tættere kontakt mellem bonde, byg og brygger

Adm. direktør Kim G. Jørgensen fra Danish Malting Group, ejet af Carlsberg, viste på konference om Ny nordisk øl, at man meget nemt kan lave sin egen malt med en betonblander til 1300 kr. købt i Silvan.

Her kan du læse om flere initiativer, som blev drøftet på konferencen i Korsøer i efteråret:

  • Der blev dannet fire netværk på konferencen med henblik på at udvikle områderne malt, gær, smagsgivere og øl uden humle
  • Der arbejdes på at udvikle en database om smagsgivere. Det skal være en dynamisk database, hvor bryggerne kan opdatere informationer om virkningen af forskellige smagsgivere og informere om, hvordan og hvornår, bryggerne har anvendt smagsgiverne.
  • Det er planene at udbrede visionen om Ny Nordisk Øl på en stand på Ølfestivalen og evt. andre festivaler med øl, som er brygget med lokale smagsgivere
  • Samarbejde med kokke på anerkendte restauranter for at udvikle lokal smag, lokal øl eller hjemstavnsøl (ikke et fast forankret ord)
  • Flere bryggerier går i gang med pilotbryg på den eneste kendte isolerede danske gærstamme til brug for øl (fraregnet de store bryggerier). Det er en gærstamme isoleret af Troels Prahl fra White Labs i samarbejde med Noma og Claus Meyer fra æbleplantage på Lilleø
  • Der oprettes et smagepanel for at sikre bryg af højeste klasse, hvilket er essentielt for især de første bryg, da en dårligt kvalitet risikere at gå ud over projektet

 


Læs flere artikler