Nørrebro Bryghus klar med tre ambassadør-øl

De tre øl

De tre nye øl kan købes fra den 21. september i bryghusets lokaler på Ryesgade samt på udvalgte caféer på Nørrebro.

De tre ambassadører er: smykkedesigner Trine Tuxen, ejer af grillbaren Grisen og Masterchef-vinder Umut Ra Sakarya samt arkitekt og bybonde Mads Boserup Lauritsen, der står bag konceptet TagTomat.

Siden sin start i 2003 har Nørrebro Bryghus brygget øl med inspiration fra alverdens egne – lige fra New York til Bombay, og øllene sælges i dag i flere lande rundt omkring i verden. Men bryghuset på Ryesgade mener nu, at det er på tide at hylde lokalområdet.

– Vi har igennem de seneste par år haft stor succes med at eksportere vores forskellige specialøl til udlandet. Men vi er nu først og fremmest et lokalt bryggeri med en enorm og ydmyg kærlighed til Nørrebro. Vi syntes derfor det var oplagt, at vi var det bryghus, der bryggede en øl dedikeret til kvarteret, siger Anders Kleinstrup, direktør for Nørrebro Bryghus.

Den endelige Nørrebro-øl vil blive fundet torsdag den 15. oktober, når Nørrebro Bryghus slår dørene op til et en kåringsfest i lokalerne på Ryesgade. Efter kåringsfesten vil Nørrebro-øllen kunne købes som en del af bryghusets faste sortiment.

Trine Tuxen, smykkedesigner, Birkegade, har med Guldregn ønsket at lave en lave en øl, som både var meget dansk, og meget ikke-dansk. Hun er inspireret af de krydrede dufte fra grønthandleren på Blågårdsgade og de mange kaffebarer.

Trines witbier er lidt af et eksperiment. Det er nemlig aldrig prøvet før, at lave en hvedeøl med kaffeudtræk. Kaffen i Trines øl kommer fra Uganda Kaffe, som er en danskejet kaffeplantage med et kafferisteri i Danmark.

Under ølsmagningen i bryghuset blev hun fanget af kombinationen af det krydrede koriander og det syrlige kaffe.

Mads Boserup Lauritsen, arkitekt og bybonde, manden bag TagTomat, har ønsket at lave  brown ale med lidt ekstra aroma humle. Til at understøtte den fyldige maltprofil er der hældt en flaske rom i. Ambitionen var at lave en mørk, læskende øl, der ikke slog en omkuld med sin alkoholprocent.

Mads ville gerne udfordre trenden om, at øl skal være meget humlede. Efter ølsmagningen på bryghuset kom han frem til brown ale, som trods alt, er ganske humlet.

Mads ser Nørrebro som et sted for skæve kombinationer og overraskende sammensætninger. Derfor valgte han, at tilføje rommen Flor De Caña. Rommen er med til at bløde lidt op for humlen i øllen. Samtidig repræsenterer den Mads som person, da lige netop den type rom er en, han har nydt sammen med en god kammerat helt tilbage i kollegietiden.

Umut Ra Sakarya, Masterchef-vinder og ejer af Grisen, Fredensgade, har ønsket at lave en amerikansk pale ale med moderat bitterhed men masser af aroma. Lys, frisk og til den tørre side. Umut ville gerne lave en øl som Nørrebro, altså en alle kan nyde og som er smuk som den er.

Før han skulle brygge, tog han en tur rundt på cykel på Nørrebro, for at se hvad folk drikker. Og han kom frem til, at Nørrebros kommende øl, skulle være en lys øl uden for mange dikkedarer. Ifølge Umut er Nørrebro et sted, hvor der er plads til at være den man er.

Umuts bud på Nørrebros øl kan drikkes til alle lejligheder. Den er skabt til en onsdag aften hjemme hos kammeraterne, en tur på Dronning Louises Bro eller en morgenfest med tilfældige mennesker man har mødt på Nørrebro.


Læs flere artikler