Ølstile på amerikansk

 

oelbryg_140x150De amerikanske ”craft brewers” har gennem deres brancheorganisation Brewers Association målrettet arbejdet på at skabe og definere særlige amerikansk øltyper. Kreativ brug af humle og lagring på fade har skabt en ny ølstil, som også danske mikrobryggere lader sig inspirere af.

Ølspecialist Bjarke Bundgaard mener dog, at amerikanernes søgen efter en unik profil, der adskiller de amerikanske typer fra deres oprindelige europæiske ophav, paradoksalt set har medført en vis forfladigelse af den sensoriske diversitet.

– Mange typer er blev forbløffende ensrettet som følge af den udbredte brug af samme dominerende teknikker som fx dry-hopping eller barrel-aging. Det kan derfor være svært at finde de små nuanceforskelle fra eksempelvis gæringen i de amerikanske øltyper, siger Bjarke Bundgaard.

Han tilføjer: Selvom vi kan lære meget af amerikanerne, må vi ikke glemme de mere sarte europæiske øltyper, som måske ikke er lige så kraftfulde i smagen, men som til gengæld give bedre plads til de finere nuancer.

Her kan du se, hvordan ølstile ser ud på amerikansk.:

http://www.craftbeer.com/beer-styles

 

 


Læs flere artikler