Påske med høj ølkvalitet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA24 påskebryg bliver vurderet og bedømt i det nye nummer af ”smagogbehag”. En bred kreds af øl-eksperter har været samlet Nørrebro Bryghus for at tage stilling til skummet, øllets farve, aroma, smag og balance, mundoplevelsen og eftersmagen.

Hele fire forskellige øl-typer blev kåret som vindere af bladets store påskebrygsmagning 2013. De fik topkarakteren fem point for en ”strålende” øl-oplevelse. Otte påskebryg fik fire point, mens syv forskellige øl delte tredjepladsen med tre point.

– Det var øl i særklasse, siger øl-ekspert Henrik Bøegh.

Påskebryggen en klassisk forårsbebuder
– Når dette livsbekræftende øl lander på hylderne i supermarkederne er det et sikkert varsel om forårets komme. Også i år myldrer påskeøllet frem i en mangfoldighed, som nærmest kan sammenlignes med den florale eksplosion, vi hvert år bliver vidner til i de danske forårsskovbunde omkring P-dag – den dag årets påskebryg lanceres, siger Henrik Bøegh.

Mens øllet til påskefrokosten tidligere var begrænset til stærke pilsnere og bockøl, er udbuddet af øltyper og varianter eksploderet de senere år.

– Påskeøllet 2013 er for størstedelens vedkommende præget af sublim kvalitet og stor variation, siger Henrik Bøegh og tilføjer:

– Vi har i dag små mange forskellige påskebryg med så mange forskellige smage, at det kan synes næsten helt uoverskueligt at skulle udvælge den bedste eller bedst egnede til påskefrokosten. Derfor opfordrer jeg til, at man ikke køber en bestemt slags påskebryg; men gerne flere forskellige, så man kan prøve lidt af hvert i jagten på sin personlige favorit.

Der anslås at være 150 påskebryg på det danske marked.


Læs flere artikler