Seminar om ingredienser i ølproduktion

OLYMPUS DIGITAL CAMERADanmark har en stolt tradition, når det gælder brygning af øl. Vi har også en udvikling, der i disse år er kendetegnet ved en stor iver for at eksperimentere og udvikle nye spændende produkter baseret på nye ingredienser og efter nye metoder.

Men – er der risiko for ”at komme galt afsted”, hvis man selv samler urter og andre smagsgivere til øl? Og hvad kan man som brygger gøre, så man fortsat sikrer en spændende udvikling – uden at komme galt afsted?

Disse spørgsmål sætter vi fokus på den 19. oktober 2015, hvor vi har samlet 3 dygtige folk, der vil se på nye ingredienser og smagsgivere fra tre forskellige vinkler: Hvad er ” det nye sort” inden for ingredienser? Hvad kigger forskerne på, når de vurderer nye ingredienser? Og hvordan undgår man at komme galt afsted, når man kaster sig ud i nye eksperimenter?

FOR HVEM?

Arrangementet er for alle, der fremstiller øl i lille eller stor skala og som eksperimenterer med nye smagstilsætninger til øl.

PROGRAM:

Kl. 15.00 Velkomst v. Gitte Gross, direktør for den Skandinaviske Bryggerhøjskole

Kl. 15.05 Morten G. Jensen, forsker fra Carlsbergs Forskningscenter, fortæller om den nyeste forskning når det gælder nye ingredienser til brug ved fremstilling af øl.

Kl. 16.15 Pause

Kl. 16.30 Kirsten Pilegaard og Pelle Thonning Olesen, seniorrådgivere fra DTU Fødevareinstituttet vil fortælle om, hvad der ligger til grund for DTU Fødevareinstituttets vurdering af om ingredienser i øl er risikable eller ej, med udgangspunkt i casen om ”hø øl”.

Kl. 17.00 Hanne Boskov Hansen, Specialkonsulent i Fødevarestyrelsen fortæller om lovgivningen på området, og hvordan man som virksomhed eller brygger kan sikre sig i forhold til at bruge ingredienser, der er lovlige og sikre.

Kl. 17.30 Netværk og smagsprøver på øl med nye smagsgivere

HVOR & HVORNÅR?

Arrangementet foregår på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, Gamle Carlsberg Vej 16, 2500 Valby, 19. oktober 2015, kl. 15-18

PRIS & TILMELDING

Arrangementet koster 1000 kr./ studerende 200 kr. og du tilmelder dig hos Dorthe Sommer: ds@brewingschool.dk. Tilmelder du dig alle 4 seminarer, er det ene gratis. Se mere på www.brewingschool.dk 1/1

 


Læs flere artikler