Skagen Bryghus klar til 10 års jubilæum

skagen bryghus1 low

2.200 aktionærer får jubilæumsbog og to jubilæumsøl

Det gamle el-værk i Skagen blev i 2005 omdannet til et tempel for øl og mad med direkte kig til det tysk Kaspar Schulz brygværk. 10 års jubilæet bliver fejret med en reception mandag den 21. december, hvor de 2.200 aktionærer kan hente en jubilæumsbog og to flasker jubilæumsøl.

Med husets egne recepter sørger den tidligere håndbrygger og nuværende brygmester og direktør René Diget Sørensen og hans ni faste medarbejderes og 35 sæsonmedarbejdere for, at der strømmer rigelige mængder øl til skagboer og de mange turister, som efterhånden har fundet vej til bryghuset et stenkast fra kirken.

Jubilæumsøllen er en dobbeltbock, der er brygget på gulvmaltet malt og en humlen ”perle”. Alkoholprocentet er 7,5.

Skagen Bryghus debuterede i 2006 med Drachmann Pilsner. Men allerede i 2004 vandt i den i kategorien Pilsner ved Danmarksmesterskaberne i håndbryg. Og det gav de lokale ildsjæle med René Diget Sørensen i spidsen mod på at etablere et bryghus på toppen af Danmark.

Fra 15. juni til 1. september er det gennemsnitlige besøgstal om dagen på Skagen Bryghus 300 gæster, mens lørdage ofte kulminerer med 500 gæster.

– Vi er et af Nordjyllands største live musiksteder og har formentlig Danmarks største ”biergarten”, siger René Diget Sørensen.

Begyndelsen var ellers præget af nogle hårde og vanskelige år med at få tilfredsstillende drift.

–  Men flid, fremsynethed og rettidig omhu har sikret en stabil økonomi. Og i 2011 fik bryghuset sit første overskud. Og det er vokset lige siden, fortæller direktøren.

Ud over salg i bryghuset og gårdhaven råder Skagen Bryghus over fire salgsbiler og tre distributører til hele Danmark.

– I det nye år har vi planer om at øge lagerkapaciteten og optimere brygprocessen for sikre fortsat høj kvalitet og forbedre bundlinjen, siger René Diget Sørensen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotos: Flemming Effersøe

 

 


Læs flere artikler