Tag øllen ind i kogekunsten

Den nye kogebogOLYMPUS DIGITAL CAMERA er resultatet af et års udforskning og udvikling af øllets plads i gastronomien.

Carlsberg Danmarks egen øl-ekspert, Bjarke Bundgaard, er begejstret for samarbejdet mellem Carlsberg Danmark og Hotel & Restaurantskolen:

– I mange år har øl været fraværende som en del af undervisningen på erhvervsskoler i Danmark – ligesom i resten af samfundet. Kokke- og tjenereleverne blev gerne lært godt op i vin, men ikke i øl. Det ville vi ændre på, for øl kan tilbyde gastronomien meget. Vi ville gerne være med til at undervise fremtidens kokke- og tjenerelever, som stadig er i gang med at finde deres faglige ståsted.

Ca. 800 elever har i alt siden begyndelsen på samarbejdet deltaget i undervisning i brygning, ølsmagning, bryggerhistorik m.m. for at bringe øllet ind i gastronomien som værdig konkurrent til fx vinen.

Til sammen har eleverne afslutningsvis udviklet en lang række spritnye opskrifter i løbet af tre intense dage i Ølbyen. Det er resulteret i årskogebog nummer to, hvor de bedste opskrifter er samlet side om side med fif og de historier fortalt af passionerede connaisseurs fra både ind- og udland.

I år har skolens tjenerelever også deltaget i ’3 dage i Ølbyen’ med den udfordring at skabe en række ølcocktails med få råvarer.

Med Carlsberg Museum som ramme præsenterede eleverne fem fortolkninger af retter fra kogebogen, foruden nyudviklede ølcocktails af vidt forskellige slags.

Klik her for at se flere billeder fra lanceringen af kogebogen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.558887867574426.1073741890.314775068652375&type=1

 


Læs flere artikler