Materiale til undervisning

Her kan du finde undervisningsmateriale om øl. Download pdf’er til undervisningsforløbet om øl, der hedder “Kend din øl”, der er udarbejdet af Bryggeriforeningen.

Kend_din_ol_laerervejlLærervejledning
Introduktion, vejledning til øvelser.
1_Laeservejledning

Kend_din_ol_raavarerRåvarer
Malt, humle, gær, vand, råfrugt, tilsætningsstof.
2_Raavarer

Kend_din_ol_olbrygØlbrygning
Mæskning, urt, gæring og lagring.
3_Olbrygning

Kend_din_ol_oltyperØltyper
Under-, overgæret, karateristika.
4_Oltyper

Kend_din_ol_serveringServering
Temperatur, glas, ophældning.
5_Servering

Kend_din_ol_olsmagningØlsmagning
Forberedelse, lugt, syn, smag, fornemmelse.
6_Olsmagning

Kend_din_ol_til_madØl til mad
Generelle retningslinier og ølmenu.
7_Ol til mad

Kend_din_ol_imadØl i mad
Valg af øl og aromabillede.
8_Ol i mad