Øl til ost er som ingefær til sushi

Her kan du læse, hvordan du kan sammensætte dine gode oste med de mange forskellige øltyper der findes.

Ost_milde_bloed90x90Milde og bløde oste
Feta
Lysere øl som pilsner og classic-typer er bedst til milde og bløde oste. Aromaen i pilsner og classic-øl er præget af korn og malt, humle, krydderier og frugt.

ost_fed90x90Fede oste
Hvidskimmel
Højt kulsyre- og alkoholindhold gør hvedeøl og stærke pilsnertyper til et oplagt valg til fede oste. Stærke pilsnere har typisk aroma af korn, malt, humle og blomster – hvedeøl af grønt græs, blomster, krydderier og frugt.

Ost_toer_fast90x90Tørre, faste oste
Gul skæreost
Tørre, faste oste kalder på kraftigere øl som bock og lagerøl. Bock og lagerøl har typisk aroma af malt, karamel, tørret frugt og lidt humle – maltbolcher og karamel findes desuden ofte i lagerøl.

Ost_syreholdig_modne90x90Syreholdige, modne oste
Lagret Danbo
Aromatiske ales skaber balance imellem øllet og de smagfulde oste. Ales har ofte aroma af korn, malt, humle, krydderier, nødder, frugt og bær.

ost_kraftig90x90Kraftige oste
Blåskimmel
Høj alkoholprocent gør portere, stouts, stærke pilsnere og barley wines til blåskimmelostens øl. Portere og stouts har aroma af ristet brød, kaffe, chokolade, krydderier, frugt og bær. Barley wines er kendetegnet ved deres høje alkoholprocent.