Drik med stil

ol_m_stil140x150Det Danske Ølakademi bakker op om branchens socialansvarlige koncept for en fornuftig alkoholkultur: Er du klar?

Vi opfordrer derfor unge til en fornuftig alkoholkultur og opfordrer forældre til at sætte de rigtige rammer for teenagefesterne. Du kan læse mere om branchens koncept på hjemmesiden til forældre www.klarsnak.com og til unge www.erduklar.com.

Drik i forhold til situationen
Et moderat og ansvarligt forbrug kan både være 1 øl eller 3 øl – eller udelukkende indtag af alkoholfrie drikke – alt afhængig af situationen. Øl kan naturligt have sin plads til mad, ved en afslappet stund, ved festlige lejligheder eller andre sociale lejligheder i godt selskab. Men der er også situationer, hvor selv et moderat forbrug ikke er ansvarligt. Det er bl.a. i forbindelse med graviditet, hvis man skal køre bil eller hvis man tager visse typer af medicin.

Ansvar overfor andre
Ansvarlighed i forbindelse med alkohol betyder også at være opmærksom på andres alkoholindtag. Ligeledes er respekt for personer, som ikke indtager alkohol, et vigtigt element i den gode ølkultur. Det demonstreres ved at servere alkoholfrie alternativer, som f.eks. vand eller alkoholfrit øl.

Genstandsgrænser
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne mænd maksimalt drikker 21 genstande om ugen, og at voksne kvinder maksimalt drikker 14 genstande om ugen.

Genstandsgrænser udgør kun en rettesnor. Selvom de anbefalede maksimale genstandsgrænser henviser til det ugentlige forbrug, skal forbruget ikke ’spares op’, således at man indtager mange genstande på én gang. Alkoholens indvirkning på kroppen er meget forskellig, alt efter hvor mange genstande man drikker ad gangen.