Danske bryggerier på stor tysk barmesse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyskerne i millionbyerne Berlin og Hamborg har for alvor fået smag for mikrobryg. Og ifølge Marketing & Communications Manager Helmut Adam har danske mikrobryggere nu en unik chance for at komme ind på det tyske marked.

Bryggeriforeningens nyeste medlem Mikkeller/Warpigs har banet vejen gennem sit samarbejde med distributøren Braufactum, og Mikkel Borg Bjergsø bliver en af hovedtaler på Bar Convent 2015 i oktober. Her er der for første gang etableret et selvstændigt område for tyske og udenlandske bryggere med vægt på craft beer.

Omsætningen af specialøl er det seneste år steget med fem pct. på barer og restauranter på det tyske marked. Tallet er det dobbelte i den tyske dagligvarehandel.

– I Berlin jagter mange nye ølbarer progressive mikrobryggere, som ikke bare kan tilbyde Pale Ale og IPA; men også lidt mere udfordrende øltyper, siger Helmut Adam.

Desuden rummer Tysklands 2. største by Hamborg et millionstort købedygtig publikum, som også har fået øjnene op for, at især belgiske, amerikanske og danske bryggere kan tilbyde noget nyt og anderledes, tilføjer Helmut Adam.

Sammen med eksportrådgiver Tanja Asmussen fra den danske ambassade i Berlin holdt han i dag et orienteringsmøde hos Bryggeriforeningen i Danmark om Bar Convent 2015, hvor der er strikket et særligt tilbud sammen for danske mikrobryggerier på en fælles stand.

– Siden Bar Convent Berlin blev afviklet for første gang i 2009, er det blevet en stadig mere vigtig fagmesse for bartendere, bar managere, grossister, catering og den generelle drikkevareindustri, siger Tanja Asmussen og forklarer:

– Over de seneste par år har fagmessen desuden udviklet sig stærkt med Brew Berlin, hvor det bliver særdeles synligt, at den nordtyske ølkultur er under forandring.

Hun peger på, at mange skandinaviske iværksættere sætter deres gastronomiske præg på Berlin. Som ambassadører for nordisk mad- og ølkultur giver det gode muligheder for danske mikrobryggere.

På Brew Berlin kommer der i år talere fra Stone Brewing Company i San Diego, BrewDog, Weisses Brauhaus, Maisels Brauerei og som nævnt Mikkel Borg Bjergsø.

Skovlyst Production, Nørrebro Bryghus, Indslev Bryggeri og flere andre har vist interesse for at deltage i det fælles danske fremstød i Berlin. Læs mere her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marketing & Communications Manager Helmut Adam, Bar Convent GmbH

 


Læs flere artikler