Gamle Carlsberg-klenodier på auktion til fordel for Syrien

Bing & Grøndahl vase low– Carlsbergs ansatte er gået sammen om en auktion med 50 numre over Carlsberg-effekter, kunst og brugskunst af anerkendte danske kunstnere på fredag. Ud over auktionen vil der være en hyggelig fredagsbar. Omsætningen går 100 pct. ubeskåret til Røde Kors’ humanitære aktiviteter i Syrien og nærområderne, og Tuborgfondet fordobler det indsamlede beløb, siger Visit Carlsbergs Communications Manager, Troels Bjørn Thorn.

Kunst og brugskunst fra Carlsbergs gemmer

Carlsbergs folk har været rundt på arkiver samt lagre og fundet en række effekter frem til auktionen, som tidligere har stået på chefkontorer og været brugt som udsmykning af Carlsbergs mange kvadratmeter. Her er bl.a. et Poul Winther maleri fra 1973, Nils Kählers rustikke stentøjsskål ”Gråmeleret med kant” fra 1966 og et litografi af Lars Nørgaard.

Særlige Carlsberg-effekter

– Vi har været heldige at få lov til at sætte nogle af Carlsbergs egne effekter på auktion: Her finder du bl.a. en Bing & Grøndahl porcelænsvase med elefantporten som motiv, der i perioden 1935 til ca. 1992 blev givet til 25års jubilarer. Her er også en række originale reklameplakater fra 1950erne til 1970erne bl.a. med den ikoniske Hofhund. Særligt til ølentusiasterne er der en Jacobsen Vintage Lmt. Edition fra 2010 på højkant, fortæller Troels Bjørn Thorn.

For fodboldinteresserede

Til de fodboldinteresserede vil en FCK fodboldtrøje med holdets autografer også komme under hammeren.

Om auktionen:

Sted: Visit Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, 1799 Kbh. V i Hestestalden

Eftersyn: kl. 16-18 i Bar 1847

Auktion: kl. 18-19

Om Carlsberg Charity Bar & Auction

Carlsbergs ansatte arbejder frivilligt og ulønnet til Carlsberg Charity Bar & Auction. Carlsberg samt Carlsbergs leverandører afholder alle udgifter til drikkevarer, mad og venue, så hver eneste krone, der kommer i kassen, går til at støtte det gode formål. Tuborgfondet bakker op om medarbejderinitiativet og matcher det indsamlede beløb.

Målet er at nå 100.000 kr., og det fulde beløb bliver doneret til Røde Kors’ humanitære aktiviteter i Syrien og nærområderne. Røde Kors er en neutral og upartisk organisation. Deres formål og arbejde beskrives her: https://www.rodekors.dk/stoet/syrien.

Læs mere om arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1673242262899335/

Liste over effekter på auktionen – opdateres i løbet af ugen.

 

 

fredagsbar11 low


Læs flere artikler