Hjerneforsker: øllet skal være bedre til at tale til kvinders følelser

Lektor og hjerneforsker Ann E. Knudsen gav i et underholdende og tempofyldt foredrag på Bryggeriforeningens årsmøde inspiration til, hvordan man kan påvirke kvindernes hjerne til at købe mere øl efter mottoet: husk hvad blomster kan gøre.

Det kan med andre ord være en god strategi for kvinden at købe øl med hjem, når hun gerne vil have manden til at fixe kælderdøren.

– Kaffe og øl stimulerer og motiverer hjernen på hver sin måde. Det er også nyttig viden, hvis man vil forstå, hvordan en mandehjerne og en kvindehjerne løser en opgave.
Mens mænd løser en opgave med et koncentreret område i hjernen i forventning om omgående belønning, så aktiverer kvinder flere områder i hjernen for at løse den samme type opgave med øje for de sociale processer.

– Forskellen skyldes kønshormoner. Kvinden kunne ikke drømme om at drikke en øl alene – men hun drikker den gerne samme med andre, og især hvis hun kender til humlens indhold af østrogen, da det kan have en positiv effekt på huden, siger Ann E. Knudsen.

kvinder hos jacobsen1“Drink beers for good ideas – drink coffee to get them done”. Hjernen kan ifølge Ann E. Knudsen stimuleres på flere måder alt afhængigt af det ønskede resultat.
Foto: Flemming Ladefoged


Læs flere artikler