Hornbeer hylder hoffet

Kong Henrik er en ny øl fra det prisvindende mikrobryggeri Hornbeer på Hornsherred, der også er kendt for at hylde præsident Putin med en øl.

– Hornbeer er blevet Kongelig Hofleverandør, siger brygger Jørgen Fogh Rasmussen med sit ikke helt usædvanlige skælmske blik i øjet.

Han uddyber: – I den seneste finanslov er der afsat 470 millioner kroner til Kongehuset. Af hvert bryg fra Hornbeer bliver der opkrævet skat, kaldet alkoholafgift. Af den skat – kan vi beregne – må 5 kroner derfor gå ubeskåret til Kongehuset. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør?

Hornbeer har for nylig installeret et tysk brygværk. Derfor har bryghuset brygget Kong Henrik, som netop er en tysk øltype. Kong Henrik er herudover brygget som en hyldest til Kongehuset, der ifølge Jørgen Fogh Rasmussen udfylder vigtige opgaver for det danske samfund.

– En af opgaverne har været at give ligestillingsdebatten kant. Den vigtige problematik om, hvorfor en prins ikke kan blive konge, når nu en prinsesse sagtens kan blive dronning, var jo aldrig blevet rejst, hvis ikke Kongehuset op til flere gange havde gjort opmærksom på dette vigtige emne, siger Jørgen Fogh Rasmussen, og fortsætter:

– Som Kongelig Hofleverandør er vi sikre på, at det bliver opfattet positivt, at vi viser vort royale sind med en krone på værket.

Kong Henrik 4 cm lovlig krone

Kong Henrik er en øl af typen ’kellerbier’, som er en ufiltreret økologisk pilsner med gode mængder aromahumle, der kommer til udtryk som duft af blomst og frugt. Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet, og egner sig fortrinligt til alle typer smørrebrød. Øllen fås i udvalgte special- og dagligvarebutikker fra og med uge 3.


Læs flere artikler