Nørrebro Bryghus tilbage til de lokale rødder

OLYMPUS DIGITAL CAMERANørrebro Bryghus blev genindviet i 2014 efter en større modernisering.

Siden sin start i 2003 har Nørrebro Bryghus brygget øl med inspiration fra alverdens egne – lige fra New York til Bombay, og øllene sælges i dag i flere lande rundt omkring i verden. Men bryghuset på Ryesgade mener nu, at det er på tide at hylde lokalområdet.

– VOLYMPUS DIGITAL CAMERAi har igennem de seneste par år haft stor succes med at eksportere vores forskellige specialøl til udlandet. Men vi er nu først og fremmest et lokalt bryggeri med en enorm og ydmyg kærlighed til Nørrebro. Vi syntes derfor det var oplagt, at vi var det bryghus, der bryggede en øl dedikeret til kvarteret, siger Anders Kleinstrup, direktør for Nørrebro Bryghus. (ses på billede til højre)

Han tilføjer, at Nørrebro er en bydel med en helt særlig sjæl og mangfoldighed: –  For os er det bydelens beboere, der definerer ’smagen af 2200’. Det er dem, der gør bydelen til noget særligt. Og det vil vi gerne fremhæve med kampagnen”.

Nørrebro Bryghus har allieret sig med fotografen Sarah Buthmann, der har været på gaden for at indfange nogle af de mange fortællinger, som bydelen gemmer på. Ligeledes opfordrer bryghuset alle til at dele deres historier og yndlingssteder på Nørrebro med hinanden. På Facebook og Instagram vil man under #SmagenAf2200 kunne gå på opdagelse i de fortællinger, de lokale og andre Nørrebro-tilhængere deler med hinanden. 

Den endelige Nørrebrø-øl vil blive fundet torsdag den 15. oktober, når Nørrebro Bryghus slår dørene op til et brag af en kåringsfest i lokalerne på Ryesgade. Efter kåringsfesten vil Nørrebro-øllen kunne købes som en del af bryghusets faste sortiment.

 Om Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus har siden 2003 brygget anerkendte specialøl som blandt andet New York Lager, Ravnsborg Rød og Bombay Pale Ale – alle baseret på økologiske råvarer og med stor respekt for håndværket. I dag brygger Nørrebro Bryghus sine økologiske specialøl på eget bryggeri i Hedehusene og sideløbende eksperimenteres der med små serier unikke specialøl i bryggeriets brewpub, indrettet i den gamle metalvarefabrik fra 1857 i Ryesgade 3 på Nørrebro. Læs mere på www.noerrebrobryghus.dk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Læs flere artikler