Ny rektor for Den Skandinaviske Bryggerhøjskole

Den Skandinaviske Bryggerhøjskole har ansat Gitte Gross som ny rektor. Gitte Gross er uddannet bromatolog og har efteruddannet sig inden for blandt andet kommunikation og ledelse. Hun kommer fra en stilling som chef for ernæringsafdelingen på DTU-Fødevareinstituttet.

– Vi er glade for ansættelsen af Gitte Gross. Vi forventer, at hun vil tilføre ny energi til både den traditionelle brygmesteruddannelse og en bred vifte af uddannelsestilbud til vækstlaget i den danske øl branche, siger Bryggerhøjskolens formand Carsten Kyster.

Siden år 2003 har Danmark gennemgået en ølrevolution med en stigning fra 20 til 120 bryggerier. Dansk øl har altid haft et godt ry på verdensplan, og samtidig er dansk mikrobryg efterhånden blevet hele øl verdenens kæledægger.

– Jeg glæder mig til udfordringerne i en for mig helt ny verden, hvor jeg både får brug for mine ledelsesmæssige og kommunikative erfaringer.  Jeg er vant til at arbejde med udvikling af organisationer, uddannelse og fødevarekvalitet. Her får jeg chancen for at gøre det i en branche med et produkt der er på alles læber og ganer, siger Gitte Gross.

Hun håber at kunne være med til føre øllet længere ind i gastronomien og på restauranterne og ser frem til samarbejdet med bl.a. Københavns Universitet om fx smagskompleksitet og forskning i øl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gitte Gross tiltræder stillingen som rektor for Den Skandinaviske Bryggerhøjskole 1. juni 2015.


Læs flere artikler