Ny webshop for mikrobryggere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arkivfoto: Flemming Effersøe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brygmester Anders Kissmeyer. Foto: Flemming Effersøe

Brygmester Anders Kissmeyer med en fortid på Carlsberg og Nørrebro Bryghus har store forventninger til Ølkanalen, som er ny online platform for distribution af dansk mikrobryg. Her kan nogle at landets mindre mikrobryggere få adgang til et større marked og flere forbrugere.

– Ølkanalen er det hidtil mest visionære bud på en distributionskanal for mindre mikrobryggere, siger Anders Kissmeyer, der glæder sig over, at Ølkanalen ikke binder ham til kun denne ene samarbejdspartner.

Webshoppen bliver lanceret i begyndelsen af februar med det formål at gøre det nemmere for nogle af Danmarks bedste og mindste mikrobryggere at sælge deres produkter til mikrobryg til barer, restauranter og butikker.

Det er Mette Lassen og Lone Iversen, begge 26 år, der har udviklet webshoppen og indgået samarbejdsaftale med eksternt lager og distributør.

– På sigt er det planen også at åbne ØLKANALEN for privatpersoner. Men i første omgang er målet at gøre det nemt for indkøbere hos barer, restauranter og butikker at bestille mikrobryg af høj kvalitet, siger Mette Lassen, der ved siden at sit studie på statskundskab på KU har lavet sig eget håndbryg og arbejdet i baren hos Fermentoren og Mikkeller.  Og nu er begyndt at studere oplevelsesøkonomi.

– Bestillingslister bestående af regneark og mail gør det ofte svært for indkøbere at overskue produkter, sortiment og levering. Men med login til ØLKANALEN får indkøberne et hurtigt og samlet overblik over udvalg, priser og leveringsbetingelser, siger Mette Lassen.

Den anden halvdel af ØLKANALEN udgøres af Lone Iversen, som læser Economics & Business Administration på RUC. Hun har flere års erfaring fra Ølsnedkeren, hvor hun både har arbejdet i baren og haft ansvaret for regnskabet.

– Det er vores ambition at have et tæt føling med det nyeste og bedste inden for dansk mikrobryg og skabe en stærkere forbindelse mellem de, som brygger kvalitetsøl i mindre mængder, og dem, der i sidste ende sørger for, at øllet kommer ud til forbrugerne, siger Lone Iversen.

Følgende danske mikrobryggere er tilmeldt ØLKANALEN:

  • Ølsnedkeren
  • Brøggeren
  • Kissmeyer
  • Flying Couch
  • Rocket Brewing
  • Alefarm Brewing
  • Bad Seed Brewery

Indkøbere er velkomne til at kontakte Ølkanalen på info@olkanalen.dk , hvis de ønsker at oprettes som brugere på Ølkanalens webshop.


Læs flere artikler