Øl er godt for huden

Det fortalte professor Dr. Med. WenChieh Chen fra Afdelingen for dermatologi og allergi, Teknisk Universitet München i Tyskland i hans oplæg på sundhedsseminaret på Københavns Universitet. Her var emnet ingredienserne i øllet og deres effekt på hudens sundhed.

Indtil videre er der kun udført in vitro-studier og studier på mus, men resultaterne er flotte i form af anti-inflammatorisk effekt og hurtigere heling af sår.

Desuden viser et studie, som er udført på mus med hudkræft, at påsmøring af lunasin, der findes i øl, reducerede dannelsen af tumorer med 70 procent.

Også når det gælder almindelig skønhedspleje og æstetisk dermatologi, kan øl vise sig at være vejen frem, vurderede professoren og spøgte med, at det kunne være en god idé at bade i øl:

– Polyfenolerne i øl både kan have en foryngende effekt på huden, stimulerer regenereringen af collagen og have en udjævnende effekt i forhold til pigmentfejl og kan mindske akneudbrud med sine antibakterielle egenskaber.

Nordic Beer and Nutrition Seminar 2014Forsøg med mus tyder på, at øl kan være godt for huden. Det siger professor Dr. Med. WenChieh Chen fra Afdelingen for dermatologi og allergi, Teknisk Universitet München i Tyskland. Foto: Lars Bertelsen


Læs flere artikler