Unik smagsoplevelse med øl og kaffe

De elsker begge at brygge og nørde. Den ene brygger øl, den anden brygger kaffe. Fælles for de to er, at de begge er kendte for høj kvalitet, stor dedikation og nyskabelse. Sammen har to Vesterbro-brands, Husbryggeriet Jacobsen og Riccos Kaffebar, skabt en smagsoplevelse ud over det sædvanlige med lanceringen af øllen Jacobsen Limited Edition Coffee Mint Stout, der på unik vis kombinerer den mørke stout-øl, kaffe og mint-chokolade. Sigtet med øllen er at pirre alle smagssanser med et bredt spektre af nuancer.

De to Vesterbro-brands har i mange år delt lokaler i Carlsberg Byen, hvilket har betydet, at brygmester for Husbryggeriet Jacobsen, Morten Ibsen, som står bag den nye øl, i flere år har gået og duftet til Riccos luksuskaffe på vej til frokost. Han er begejstret for nu at kunne løfte sløret for samarbejdet og resultatet:

– Riccos brygger en eminent god kaffe, hvis aromaer supplerer vores stout rigtig godt. En stout smager fantastisk for sig selv, men når den kombineres med kaffen, får den en helt speciel sødme og bitterhed, som øllen ikke selv kan skabe.  Både øl og kaffe har et komplekst smagsbillede, hvilket kommer endnu mere til udtryk, når de kombineres. Når mint-chokoladen tilføjes, går det hele op i en højere enhed, og forbrugeren får dermed en stor og rig smagsoplevelse, hvor der er rigtigt mange nuancer at smage efter. Det bliver derfor en spændende øl at drikke, og det er vi meget stolte af”.

Ejeren af Riccos kaffebar, Ricco Sørensen, siger, at samarbejdet har været lærerigt og inspirerende:

– Det har været fedt at mærke, at Jacobsen er ligeså nørdede omkring øl, som jeg er omkring kaffe, og vi er stolte af det unikke resultat. Jeg rister min kaffe på en anderledes måde end de fleste, hvilket gør, at kaffesmagen træder mere frem. Samarbejdet har været utroligt lærerigt og inspirerende, og hvem ved hvad fremtiden bringer af nye spændende projekter.

Om Jacobsen Limited Edition Coffee Mint Stout

NavnJacobsen_Coffee_Mint_Stout_low: Jacobsen Limited Edition Coffee Mint Stout

  • Øltype: Stout/Porter
  • Kaffetype: Riccos “Guatemala
  • Alkoholprocent: 7,5 %
  • Størrelse: 75 cl

Forhandler: Bilka og Føtex

Serveringsforslag: Bør serveres ved ca. 8 – 12 grader. Prøv den fx til:

  • Chokoladedesserter
  • Chili con carne på skært oksekød
  • Vildt-retter
  • Petit four og konfekt

Læs flere artikler