Vind gavekort på 1.000 kr. på Bryggeriernes Dag

Danske bryggerier holder åbent hus lørdag den 13. juni. Traditionen tro står medarbejdere fra store og små bryggerier mange steder i landet klar til at guide interesserede rundt mellem bryganlæg, gærtanke og tapanlæg på Bryggeriernes Dag.

Motiverne står i kø på bryggerierne. Derfor sætter Det Danske Ølakademi et gavekort på 1.000 kr. på højkant i en fotokonkurrence på Facebook. Deltag ved at uploade dit bedste billede fra dagen i app’en. Vinderen kåres blandt de 10 fotos, som får flest stemmer.

Kreativiteten og glæden ved det gode øl har gjort Danmark til en af de største ølnationer. Det skyldes en enestående kombination af hæderkronede bryggerier med mange års erfaring og de mange lokalt forankrede mikrobryggerier.

Selv om humlen er vigtig for smagen af mange øl, så bliver der også eksperimenteret med gær og smagsgivere fra den nordiske natur. Hø, hamp, tang, slåen, birk, gran, porse, malurt, rønnebær og enebær er blot nogle af eksemplerne.

Siden øl-revolutionen kom til Danmark for 10-15 år siden fortsætter bryggerierne med at lancere rekord mange nye øl. Mere end 1.100 nye danske øl kom ifølge Beerticker.dk på markedet i Danmark i 2014. Det svarer til tre nye øl om dagen.

Der er da heller intet andet land i verden, der kan måle sig med Danmark, når det gælder antallet af bryggerier i forhold til indbyggertallet. I år 2000 var der 20 bryggerier. Nu er der cirka seks gange så mange inklusiv kontraktbryggerier og bryggerier på Færøerne og Grønland.

Klik her for at deltage i fotokonkurrencen.

 

kvinde i miljø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler