Kend din øl

Pale Ale – Månedens Øl i september – Læs mere her.

Månedens Øl i september er en Lys Ale af typen Pale Ale – en overgæret, ravgylden øl med middel maltsødme, middel frugtighed og middel bitterhed. Pale Ale siges at være den gyldne middelvej mellem den mørke og maltristede Stout og den lysere Lager – en meget smagfuld, men ikke for tung øl. Pale Ale er derfor også en populær og alsidig øl. Balancen mellem malt og humle gør den ikke nær så bitter som den mere humledominerede India Pale Ale.

Brown Ale – Månedens Øl i oktober – Læs mere her.

Månedens Øl i oktober er en Mørk Ale af typen Brown Ale. En mildt humlet øl med lav bitterhed og let til middel sødme.  Øltypen stammer fra England, hvor bryggerne i slutningen af 1700-tallet for første gang brugte betegnelsen Brown Ale om den mørke overgærede ale.  Det er brugen af mørk malt, der giver Brown Ale sin mørke farve, som varierer fra kobberfarvet til mørkebrunt. I dag bliver Brown Ale brygget over hele verden, men er mest kendt i den traditionelle britiske udgave, udgaven fra Newcastle Brewery og den amerikansk udgave, der blev udviklet i 1980’erne, hvor amerikanerne for alvor tog øltypen til sig.

Porter/Stout – Månedens Øl i november – Læs mere her.

Månedens Øl i november er Porter/Stout, som brygges på mørk malt og ristet byg, som giver øllet sin mørke karakteristiske farve og smag. Spørger du en række bryggere, hvad forskellen er mellem Porter og Stout, vil du få lige så mange forskellige svar, som bryggere du spørger. For der er stadig ikke enighed om forskellen, og om der overhovedet er en forskel. Betegnelserne bruges ofte i flæng. Derfor har vi også valgt at lade Porter/Stout udgøre én øltype.